[Ossm-members] copyright.gov.mk

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Apr 29 01:29:40 UTC 2007


http://www.culture.in.mk/story_mk.asp?id=19285&rub=40
> (МИА, 27.04.2007) - Министерството за култура презема интензивни активности
>   за темелно средување на состојбите во интерес на унапредување на
> заштитата на авторските права, во нормативна и во функционална смисла...
> ...
> Трајковска информираше дека на 1 и 2 мај во Македонија ќе престојува Камил
> Идрис, генералниот директор на Светската организација за интелектуална
> сопственост. Предвидено е потпишување меморандум за соработка за активности
> и обука на кадар. 
> ... 
> - За многу луѓе врската меѓу интелектуалната сопственост и креативноста е
> повеќе од очигледна. Светот на креативноста го опфаќа светот на уметниците,
> музичарите, поетите и оние кои ги решаваат проблемите. Интелектуалната
> сопственост, пак, многу често потсетува на лица во сиви адвокатски костуми,
> заглавени во парници. Но, погледнете поблиску, веднаш ви станува јасно дека
> системот на интелектуална сопственост е тој кој ги поддржува и одржува тие
> креатори, пишува Камил Идрис во светската порака по повод 26 Април.

Веројатно типов не го читал „The Problem With Music“ од Steve Albini
http://www.arancidamoeba.com/mrr/problemwithmusic.html

пс.
ах да, отвориле и сајт http://copyright.gov.mk/-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list