[Ossm-members] Проблеми и потреби на мк тимови за локализација на слободен софтвер

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Thu Aug 2 06:42:46 UTC 2007


On Wednesday 01 August 2007 20:02:08 Arangel Angov wrote:
> На вто, 2007-07-31 во 20:50 +0200, Bozidar Proevski напиша:
> > Не е лоша идејата за некаков тек на работа каде оние што имаат пристап би
> > се синхронизирале со останатите.

Мислев на синхронизација на код (во случајов po-датотеки).

> > http://wiki.lugola.net/Упатство:Водич_за_КБабел
> > http://wiki.lugola.net/Правила_за_преведување_на_KDE
>
> Првото е ептен старо, треба да се ажурира. 

Не си ја прочитал верзијата на викито, таа е од мене ажурирана.

> За второво сакав нешто да 
> додадам ама немам интернет додека ја куцам поракава, така да ќе
> надополнам подоцна.


Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list