[Ossm-members] соработка со ентер

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Aug 27 09:17:54 UTC 2007


На иницијатива на списанието Ентер воспоставуваме некаква соработка со нив. 
Планираат да посветуваат по 4 страници (околу зборови) на линукс и слободен 
софтвер. Ентер на авторите ќе им плаќа 500 ден. од страница.

За септемврискиот број склопивме некои содржини, па сега останува да се 
договориме што/како ќе правиме за следниот период.

Начелно договорени сме секој што сака да може да пишува, а сите текстови да 
бидат потпишани со Слободен софтвер Македонија. Готовото пдф би требало да го 
добиеме од нив некое време после изданието за да го објавиме на сајт 
(веројатно на СподелиЗнаење).

Од наша страна еден човек ќе треба да го координира сето тоа и да комуницира 
со уредникот на Ентер и да се грижи за парите. Значи, прво се бара таков 
човек.

Па пишете што имате.-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list