[Ossm-members] соработка со ентер

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Mon Aug 27 11:20:48 UTC 2007


On 8/27/07, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
> Па пишете што имате.

Супер идеја.
Јас би предложил:
1. содржините да бидат "шарени", да биде нешто за секојдневна
(домашна/десктоп) работа со слободен софтвер, но да има и нешто
ентерпрајз  (сервери, канцелариски програми, менаџмент на
проекти....), програмирање, претставување на програми
споредби на повеќе програми што имаат иста намена, тестови на програми,
споредби на програми слободен софтбер VS неслопбоден....

2. (Дел од) парите од хонорарите да одат на сметката на ОССМ, да се
направи некој мал фонд на финансии за организирање на настани
(печатење летоци, плакати, цд-а и слично)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list