[Ossm-members] VmWare инсталација на Ubuntu 7.10

Marko Doda mark0d0da at gmail.com
Mon Dec 10 09:49:46 UTC 2007


On Monday 10 December 2007 10:33:32 Igor Stamatovski wrote:
> Не ти се мешам во одлуката ама ми изгледа дека си се изнамачил.
> Јас виндоус имам инсталирано во Qemu и во Ubuntu и во Arch.
>
> Можеш да го пробаш...

Qemu може да биде малце споро, дури и со kqemu по мое искуство, Пробај 
Virtualbox , painless е , све е кликачко. и многу брзо, на машина со 768 рам 
3 ghz подигнам федора под арч и пуштив компиз-фјужн у исто време и се одеше 
мазно.
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=767227499&size=o


More information about the Ossm-members mailing list