[Ossm-members] Алтернатива

DZvonko Nikolov dzvonko7 at nerdshack.com
Tue Dec 11 07:20:56 UTC 2007


Здраво,

Уживајте. Јас барем уживав.

прегеска малку сурфав и најдов нешто многу интересно:

OpenDisc е колекција од OpenSource програми и алатки.
Јас го симнав OpenEducationDisc со едукативни програми.
Сите тие ги имате (или повеќето), меѓутоа убаво е да се
имаат на едно место. Последната верзија е од октомври 2007.
Може да се најде на:

www.theopendisc.com

каде има линкови и кон Open Source Alternative:

www.osalt.com

со алтернативи за неслободни програми и The Linux Alternative Project:

www.linuxalt.com

каде има алтернативи на windows програми за Linux. Има и по неколку
linux програми за една windows.

Мислев дека ова е добро да се знае. Многумина имаат потреба/желба/навика/...
да користат/пробаат/споредат некој windows/linux програм или незнаат кој е
алтернатива или .... whatever, добро место за посета.

Сите тие кои ова го знаат, им се извинувам за повторувањето,
тие што не го знаат, вреди да се знае, да се посети и да се проба.

Исто така им се извинувам на сите кои ќе ми најдат еден куп граматички 
грешки,
несоодветни зборови и сл. ама пишувам на брзина со еден куп луѓе кои сноват
околу мене и нешто прашуваат и бараат.

Поздрав
Ѕвонко Николов
More information about the Ossm-members mailing list