[Ossm-members] GHOP за GNOME на македонски

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Dec 17 14:10:22 UTC 2007


За тие што не пратат блогови и кајмакот:

GHOP (Google Highly Open Participation TM Contest ) им овозможува на
учениците од средните и основните училишта во Македонија да научат како
да придонесуваат во заедницата на корисници на слободен софтвер, да си
го повежбаат англискиот како и да научат некоја нова работа на
компјутерот, нешто што ќе им користи во иднина во животот. За сето ова
Google доделува награда од 100 долари и GHOP маичка за сите учесници.

творив две задачи, старата е на
http://code.google.com/p/google-highly-open-participation-gnome/issues/detail?id=65 (локализација на документацијата за gnome-panel и gnome-utils) и новата на http://code.google.com/p/google-highly-open-participation-gnome/issues/detail?id=67 (локализација на првите 500 стринга од документацијата за Evolution). Ако има заинтересирани ќе отворам уште задачи за допреведување на документацијата на Evolution.

GHOP завршува во фебруари, дајте им на вашите деца да прават нешто
корисно за зимскиот распуст.

Ако има било какви прашања, shoot.
-- 
Арангел
[w.ufo.linux.net.mk]
[e/j.ufo at linux.net.mk]
[i.arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list