[Ossm-members] Јазичните проблеми

Filip Vidinovski On.net filipv at on.net.mk
Thu Feb 1 14:59:13 UTC 2007


> Label = Лабела
Лабела? Што к* е лабела?

> Tag = Таг

Не чини. Не е македонски.

> File = Датотека

Уверен сум дека има и подобри преводи за file од датотека. Кога 
секретарката вади хартии од папката, не вади датотеки, туку....?More information about the Ossm-members mailing list