[Ossm-members] PLC

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Thu Feb 1 16:38:29 UTC 2007


Во четврток 1. февруари 2007 16:30 Vlado Peshov напиша:
> Правам семинарска и баш да слушнам мислење околу терминот PLC (Programmable
> Logic Controller). До сега имам две варијанти: Програмабилен Логички
> Управувач или Програмабилен Логички Контролер?

Контролер со програмабилна логика.
(евристика за англискиот јазик: читај одназад)

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list