[Ossm-members] Vladata ke kupuva kompjuteri za ucilistata

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Feb 21 15:56:39 UTC 2007


> Сега се видов со еден пријател и ми кажа дека
> Владата планира да купува компјутери за во
> училиштата. Бараат да имаат клиент-сервер модел
> со thin клиенти. Софтверски дел ќе бидат
> со Слободен Софтвер, а дел виндоус.

Јас мислам ако Владата навистина има таков проект, тогаш за очекување е дека 
министерот ќе нѐ извести.

Патем, што од која фирма ти е пријателот и од која комора, старата или новата?

-- 
Новица

„Да се биде опасен, тоа е задача за иднината.“ - А. Н. ВајтхедMore information about the Ossm-members mailing list