[Ossm-members] ОССМ: награда за дизајн

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Jan 4 00:06:25 UTC 2007


Ако се сеќавате веќе се дискутираше на листава за новата веб страница на 
Слободен софтвер Македонија. 

Денес одлучивме да распишеме bounty за тој кој ќе направи најдобар дизајн.

Важни информации: 
- Се бара дизајн направен во фотошоп или гимп, со сите нишани,
- Инфо детално за она што се бара има на http://bugs.softver.org.mk/task/94
- Наградата е 1000 денари, 
- Рокот е до петок 12 јануари 2007 год. до 23 часот и 59 минути,
- На листа се испраќа URL од PNG/JPG/GIF верзија на дизајнот. Самата сличка да 
се закачи на некое друго место.
- Прашања и одговори се случуваат овде.

Правила:
- Секој може да се пријави со колку сака дизјани, 
- По примерот на bounty-јата на ubuntu (и слични) Слободен софтвер Македонија 
го задржува правото да не одбере ниту еден од предложените/поднесените 
дизајни, или да одбере некој кој делумно ќе ги задоволува барањата и за тоа 
дизајнерот да добие дел од наградата.

Ако има заинтересирани бујрум. Исто кој сака нека објави по сајтови/блогови за 
да дознаат повеќе луѓе.-- 
Новица

"Question authority; think for yourself." - Timothy LearyMore information about the Ossm-members mailing list