[Ossm-members] корисници на thunderbird

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat Jan 27 16:22:41 UTC 2007


Новица Наков напиша:

>> Да еве јас. Повеќе од 2 години за e-mail, 3-4 месеци за news.
> 
> На македонски или ?

Е што ти е прашањето де?

И јас користам Thunderbird на македонски. Некаде од 10 месец 2005. Сега
дома сум на 1.5.0.7 мк.верзија. Пред тоа користев mutt па ми требаше
малку да се привикнам на маусов ама сега е ок. :)

Еве од 30.09.2005 до сега(1893 пораки) статистика за листавa:
Со http://isengard.unet.com.mk/~georgi/ueb/datoteki/mailstats.pl, може
да не е точен начинот на пресметување. :)


-----
На листава има вкупно 83 корисници со различни адреси
Од нив 51 се со непознати клиенти.

A се користат 32 различни верзии на клиенти за пошта
Од нив:
    14 се на Windows
    13 се на Linux
    Останатите 5 се webmail или слично.

#####################################################
36    Непознато
5    Thunderbird 1.5.0.9 (Windows/20061207)
3    Mozilla Thunderbird 1.0.7 (Windows/20050923)
3    KMail/1.9.5
2    KMail/1.6.2
2    Evolution 2.8.1
2    CommuniGate Pro WebUser Interface v.4.1.8
2    KMail/1.9.1
2    Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
2    CommuniGate Pro WebUser Interface v.4.3.9
2    KMail/1.8.2
2    Thunderbird 1.5.0.7 (X11/20060909)
1    Microsoft Office Outlook 11
1    Internet Messaging Program (IMP) H3 (4.1.2)
1    <SMTP32 v20020515>
1    Thunderbird 1.5.0.9 (X11/20060911)
1    Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)
1    <IMail v7.07>
1    Thunderbird 1.5 (X11/20060317)
1    Columba (1.2)
1    Evolution 2.6.0 (2.6.0-1)
1    KMail/1.9.4
1    Evolution 2.2.1
1    Opera Mail(BETA2)/9.00 (Win32)
1    AtMail 4.03
1    Thunderbird 1.5.0.2 (Windows/20060308)
1    Thunderbird 1.5 (Windows/20051122)
1    Evolution 2.8.2.1 (2.8.2.1-3.fc6)
1    Thunderbird 1.5.0.8 (Windows/20061025)
1    Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
1    Thunderbird 1.4 (Windows/20050908)
1    Thunderbird 1.5.0.9 (X11/20070103)


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list