[Ossm-members] информации на албански јазик на нашата веб страница

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Jul 6 19:28:47 UTC 2007Со несебична помош на неколку луѓе друпалот на 2с.мк има и две страници на 
албански јазик.

http://slobodensoftver.org.mk/lidhur_me_softveri_i_lire_maqedonia
http://slobodensoftver.org.mk/kontakti

Неколку луѓе учествуваа ви преведување на текстовите па можни се грешки и 
превиди. Ако има луѓе кои зборуваат албански на листава, може да ги проверат.

Референца се македонските и англиските текстови:

http://slobodensoftver.org.mk/za_sloboden_softver_makedonija
http://slobodensoftver.org.mk/kontakt

и

http://slobodensoftver.org.mk/about_free_software_macedonia
http://slobodensoftver.org.mk/contact

Ми се чини покрај правописни грешки клучно е дали преводите се однесуват на 
слободен, а не бесплатен софтвер. Не знам како е тоа во албанскиот јазик,

Патем, ако некој сака може spellcheck да направи и на англискиот текст за 
секој случај.-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list