[Ossm-members] Слободата и Ти v.2.0

Новица Наков novica at bagra.org
Sun Jul 15 16:31:52 UTC 2007


Кренав вики страница за нова верзија на „Слободата и Ти“. 

http://wiki.lugola.net/Слободата_и_Ти_v.2.0

Има некоја содржина која што може да се дополни. Од текстовите што се во 
старата верзија нужно е да се префрли (и провери за грешки, подобри) 
приказната на РМС за „Право да читаш“. Некои варијатни од преводот покрај во 
PDF-то има и на Багра - http://www.bagra.org/node/531 - (а може и на други 
места).

Можете да помогнете со пишување на некој од потребните текстови или пак со 
прегледување на тие што се таму, проверка на превод и сл.

Милош (или некој друго од википедија?) ако можеш напиши нешто за тоа. Другите 
луѓе што ќе се пронајдата во содржината исто нека напишат. 

Ако мислете дека треба да се дополно содржината направете го тоа (и напишете 
ги сите потребни работи за дополнувањето). 

Ако сакате да помогнета, а сепак не знаете како, кажете ќе смислиме нешто.


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list