[Ossm-members] Баг или???/

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Jul 15 20:25:50 UTC 2007


> Ми се случува на повеќе пати на Firefox, кога притикам Ctrl+T да не ми
> се појави нов таб.
> А од File-New Tab излегува нов таб.
> Дали е ова некој баг или???

инсталирај keyconfig како што ти кажа новица (од http://mozilla.dorando.at/) и 
додај ја оваа линија во ~/.mozilla/firefox/твојотпрофил.default/prefs.js

user_pref("keyconfig.main.xxx_key__CyrillicNewTab", 
"control][Т][][BrowserOpenTab();][chrome://browser/content/browser.xul");

една линија е сето, prefs.js не смееш да го едитираш кога е упален firefox - 
изгаси го прво.

ps.
еве кои други подесувања ги користам јас
http://paste.lisp.org/display/44580

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list