[Ossm-members] SFD2007 - дискови и организирање

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Jul 19 19:55:25 UTC 2007


Најверојатно 2С.мк ќе добие 5000 DVD-а за дистрибуирање во септември за SFD и 
датуми околу тоа. 

Ова го правиме бидејќи е непотребно сложено готови дискови во големи количини 
(убунту на пример) да се нарачуваат од надвор.

Доколку сакате да организирате некој настан за промовирање на слободен софтвер 
во рамките на активностите за денот на слободен софтвер можете да добиете 
соодветен дел од овие дискови. На дисковите ќе има Федора 7 на македонски и 
веројатно слободен софтвер за Windows.

Бидејќи дисковите ги добиваме од македонска компанија вклучен е overhead. 
Треба да правиме извештаи и сл. Затоа дискови ќе даваме на основа на 
(писмено) барање. Тие што ќе добијат дискови ќе имаат задача да известат 
назад до 2С.мк што и како правеле со дисковите, да имаат навистина 
организирано настан во нивниот град, општина, училиште и сл., да имаат 
фотографии како доказ (на пример) итн. Искрено не сакам да го правиме ова, 
ама мораме бидејќи потоа имаме обврска сите тие работи да ги пријавиме назад 
и сѐ да биде по прописи.

Ако сакате да правите ваков настан не е задолжително да бидете регистрирани на 
официјалниот сајт на SFD 
(http://softwarefreedomday.org/teams/europe/macedonia). Сепак ова може да 
биде пожелно заради подобра промоција и сл.

Вики страница за оваа работа: http://wiki.lugola.net/SFD2007-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list