[Ossm-members] Презентација пред НВОи

Kiril Dimeski dkire at taratur.com
Mon Jul 23 15:39:44 UTC 2007


Денес, групата на корисници го заврши проектот насловен како „Што е
ГНУ/Линукс“ со презентација пред 23 учесници од НВОите во Прилеп.
===
Спонзори на проектот беа :
Фондација Метаморфозис
Портал Таратур.ком
НВО Скорпион
Био реклам МБ
Дониа 

На презентацијата стриктно се држевме кон OpenOffice.org пакетот и
негова инсталција.
Во рамките на проектот беше вклучено пристап до ГНУ/Линукс во
просториите на НВО Скорпион и групата.
Беа разделени лепенки од Убунту, дискови со Убунту и Кубунту и дискови
„Заврши си работа“ донирани од Метаморфозис.
==
За освежувањето и заблажување на учесниците се грижеа Био реклам МБ и
Дониа од Прилеп, за пренесување на информацијата ќе се погрижи порталот
Таратур.ком (статијата ќе биде активна од утре)More information about the Ossm-members mailing list