[Ossm-members] stardict пак се развива

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Jul 25 08:14:00 UTC 2007


Пред неколку години преведов 100тина стринга за stardict 
(http://stardict.sourceforge.net/). Речничево е супер апликација и на времето 
имаше некои cool можности.

Во меѓувреме многу работи се случија, меѓу другото и тоа дека авторот одлучи 
да оди во будистички манастир (или нешто така), па мислев дека тоа е мртов 
проект. 

Денес добив порака, пак се работи на проектот. Верзија 3.0 ми се чини. Новата 
po датотека е 400 стринга. Јас немам време да се занимавам со тоа, па некој 
ако сака да го преземе - нека се јави.

Инаку, gtk е апликацијава и работи и во windows.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list