[Ossm-members] Македонски слободен софтвер

Zlatko Trajceski zlatra at gmail.com
Wed Jun 6 21:22:41 UTC 2007


Домејнот www.softver.org.mk е на Слободен софтвер Македонија, а самиот
сајт е и пред организациајта (старата верзија).

Идејата во поново време беше баш да се направи таков сајт каков што
напиша Александар Балаловски, да цитирам:
„Размислувам да отвориме сајт за македонски слободен софтвер. Да се хостира и
да се промовира. Нешто како sourceforge само што хм...да биде нешто како
портал."

Но од тоа ништо не испадна највеќе поради недоволен ангажман, па во
времето пред да се појави Google Reader го направив тековното
рудиментарно сајтче за да не зјае застарената страница.


Ако некој сака да го земе предизвикот и да креира сајт за развој на
македонски слободен софтвер го подржувам, но како што кажавте малкуте
македонски развивачи можеби се проблем, а можеби и самиот сајт ќе
направи да добиеме повеќе.

Поз.

On 6/6/07, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
>
> > а тоа softver.org.mk ... чив е хостингот/доменот ?
>
> наш е
>


More information about the Ossm-members mailing list