[Ossm-members] Упатство за групи на корисници на GNU/Linux

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Fri Jun 8 14:18:28 UTC 2007


http://wiki.lugola.net/Упатство:Групи_на_корисници_на_GNU/Linux

За преведувањето на ова упатство придонесоа, јас, Јован Наумовски и Ангел 
Русков.

Има уште неколку ствари на англиски, јас више пукнав, засега ги оставам така, 
кој сака нека ги среди (некој поискусен преведувач!).

Преводот сеуште е во алфа верзија, имаме направено неколку отстапки, како на 
пример, ситуациите со некои фондации и непрофитни организации во Северна 
Америка (опфатено е за Европски земји), ја тргнав историјата на документот 
(нерелевантно) и на самиот почеток каде што се архитектурите и процесорите 
кои Linux ги поддршува не знаев дали и тие да стојат, па ги оставив на 
англиски (дали да ги оставиме воопшто?).

Ова ќе биде добро за Кире од Лугоп и неговите другари да го прочитаат ама 
детално и да научат нешто од документот. Навистина, полесно од оваа ситуација 
нема, имате упатство и тоа на македонски :) само прочитајте го и терајте.

Документот беше преведен од пред 2-3 недели, само дури вчера успеав да го 
досредам што остана. 

Корегирајте и дополнувајте.

-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net - your future!
gemidjy at lugola.net
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list