[Ossm-members] Kako da postavam monitor mode na wifi karticka

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Sat Jun 9 19:10:37 UTC 2007


Дамјан Георгиевски напиша:
>> Како што кажа Балал, треба конфигурацијата за мрежната и драјверот
>> трајно да напишеш во /etc/modules како alias eth0 bcm43xx (замени eth0
>> со името кое ти го дава линуксот за картицата)
> 
> како да не, ова што го зборите нема везе
> 
> 
А како според тебе ќе се вчитува модулот автоматски при бутирање?More information about the Ossm-members mailing list