[Ossm-members] Kako da postavam monitor mode na wifi karticka

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Jun 10 13:45:37 UTC 2007


> >> Како што кажа Балал, треба конфигурацијата за мрежната и драјверот
> >> трајно да напишеш во /etc/modules како alias eth0 bcm43xx (замени eth0
> >> со името кое ти го дава линуксот за картицата)
> >
> > како да не, ова што го зборите нема везе
>
> А како според тебе ќе се вчитува модулот автоматски при бутирање?

Udev го прави тоа автоматски последниве две години

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list