[Ossm-members] Ossm-members Digest, Vol 45, Issue 19

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Jun 24 10:25:25 UTC 2007


On 6/24/07, supreme <valiumsen at gmail.com> wrote:
> imate li vie nekoj proekti ili samo muabet praete ???

Прво, ти од која страна си? "Имате ли вие...", дали
не се сметаш за дел од заедницата или не делиш на
наши и ваши? :)

Проекти имаме еден куп, претежно се ориентирани кон
популаризација на слободниот софтвер во Македонија и
локализирање на слободен софтвер на македонски јазик.

Прокти како софтвер немаме многу, ако имаш некоа идеја
пиши, па може ќе се собере група за да правите нешто.

Еве ти неколку врски каде што подетално можеш да најдеш
што правиме:
http://drupal.slobodensoftver.org.mk/proekti
http://slobodensoftver.org.mk/?s=proekti

покрај овие интересни работи за читање се и:
http://linux.net.mk/
http://lugola.net/
http://wiki.lugola.net/
http://spodeliznaenje.blogspot.com/
http://planet.linux.net.mk/


More information about the Ossm-members mailing list