[Ossm-members] Неслободен софтвер во дистрибуции

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sat Jun 30 22:40:07 UTC 2007


On Sunday 01 July 2007 00:26:21 Дамјан Георгиевски wrote:
> ама користиш flash нели? признај!

Да, не велам и јас дека користам само слободен софтвер се разбира. Само има 
некоја политика и став на арчовците што не ми се допадна :/ Како и да е, 
доаѓа Gnash, читав добри ствари. Многу ветува.

> Не ти ја сфаќам аналогијата .. ама не е ни битно, само немој друг пат да ја
> користиш. :)

Аналогијата е дека ако на некој му речам „Не биди Дамјан“ нема да ти е 
сеедно :) се разбира дека тоа е индивидуално мислење на некој шо налетал на 
каналот тогаш (и се разбира дека Arch во суштина и НЕ Е Debian), но го видов 
на 3пати истото тоа, Arch не е Debian па така не мора да обраќаме многу 
внимание на тоа што се ќе влезе во pacman складиштата, едноставно ме збуна 
ептен тоа .. :/ 

Сепак, поентата не беше таква дискусија :)

-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net - your future!
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list