[Ossm-members] thunderbird start page

Ivan Stoev i_stoev at mt.net.mk
Sat Mar 3 15:45:02 UTC 2007


Здраво до сите,

ова ми е прв пост овдека, па се надевам ги следам сите правила на 
групава. Доколку не е така, критики се добродојдени.

еве ги моите сугестии, преводот не е буквален,но мислам дека сеуште го 
задржува истото значење:
--
#Mozilla’s Thunderbird email application is more powerful than ever. 
It’s now even easier to organize, secure and customize your mail.
#Thunderbird, апликацијата на Mozilla за е-пошта, е помоќна од било 
кога. Сега можете уште полесно да ја организирате, обезбедувате и 
прилагодувате Вашата пошта.

Thunderbird, апликацијата на Mozilla за е-пошта, е помоќна од било кога. 
Сега можете уште полесно да ја организирате, заштитувате и прилагодувате 
Вашата пошта.

заштитувате, заштитите, whatever....
--
#Experience the difference. Thunderbird is developed and supported by <a 
href="foobar">Mozilla</a>, a global community working together to make 
the Internet a better place for everyone.
#Увидете ја разликата. Thunderbird го развива и поддржува <a 
href="foobar">Mozilla</a> - глобална заедница која работи заедно за 
Интернет да биде подобро место за сите.

Увидете ја разликата. Thunderbird е развиван и поддржуван од Mozilla - 
глобална заедница чија цел е да ја направи Интернет мрежата подобро 
место за сите.
(Интернет мрежата <=> Интернет-от)
Kako што претходно стои, некој може да помисли Mozilla e производ на 
Thunderbird
--
#Download a dictionary in your language for Thunderbird's spellchecker 
from the <a href="foobar">Mozilla add-ons web site</a>
#Од <a href="foobar">страницата со додатоци за Mozilla</a>, можете да 
преземете речник за Вашиот јазик за проверка на правопис во Thunderbird.

Ова е ок, ама како што знам, проверка на правопис на македонски сеуште 
нема. Исправете ме ако грешам. Предлагам да се додаде напомена за ова:
Во моментов, поддршка за правопис Македонскиот јазик не постои / е во 
изработка?


Иван

Igor Stamatovski wrote:
> On 3/3/07, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
>> видете дали има грешки. дајте предлози за подобри реченици. ова мора одма да
>> го закачувам на багзила.
>>
>> http://www.softver.org.mk/novica-files/mozilla/mk
>>
> 
> Мене ми изгледа ок.
> 
> Закачувај!
> 
More information about the Ossm-members mailing list