[Ossm-members] thunderbird start page

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Mar 3 16:46:58 UTC 2007


> Здраво до сите,

Здраво, 

> еве ги моите сугестии, преводот не е буквален,но мислам дека сеуште го
> задржува истото значење:

Ми требаше пола саат и помош од уште еден човек за да сфатам што уствари ми 
предлагаш. :)

> заштитувате, заштитите, whatever....

ОК за ова.

> (Интернет мрежата <=> Интернет-от)

Ова ќе остане Интернет. А новата реченица е вака:
Воочете ја разликата. Глобална заедница предводена од <a 
href="foobar">Mozilla</a>, која работи заедно за Интернет да биде подобро 
место за сите, го развива и поддржува Thunderbird.

> Ова е ок, ама како што знам, проверка на правопис на македонски сеуште
> нема. Исправете ме ако грешам. Предлагам да се додаде напомена за ова:
> Во моментов, поддршка за правопис Македонскиот јазик не постои / е во
> изработка?

Добра идеја. 

-- 
Новица

Beware of he who would deny you access to information,
for in his heart, he dreams himself your master.More information about the Ossm-members mailing list