[Ossm-members] Пропаганда

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Mar 5 11:56:48 UTC 2007


On Saturday 03 March 2007 18:52:32 Aleksandar Balalovski wrote:

> Засега, испратив барање до BSA за некаков вид соработка, ништо конкретно се
> додека не ми одговорат, ја испратив вчера, крај на работно време, па
> Викенд. Ќе почекам до Понеделник поручек да добијам одговор.
>
> Исто така, поради тоа што на 15ти месецов славиме 3 години постоење ќе има
> нешто вакво како активност: во пликови (од оние жолтите големите) ќе
> испраќаме памфлет „Слободата и Ти“, флаери со информации за Лугола, ЦД-ња
> со Убунту или Канотикс Линукс, и евентуално по некоја маичка (нема многу и
> нема да има за сите). Утре тоа на состанок ќе го разгледуваме. На флаерот
> со инфото за Лугола ќе има три важни точки:
>
> - што/кој/како е Лугола;
> - „слободниот софтвер е бесплатно легален“ - можност за миграција на
> корисници;
> - како да станите пријател со Лугола (спонзорирајте, донирајте,
> учевствувајте и сл..)
>

Хрм...сега нема никакви коментари. Чудно :)

-- 
Александар Балаловски
координатор на Група на корисници на GNU/Linux од Битола - Лугола
http://www.lugola.net && http://blog.gemidjy.info


More information about the Ossm-members mailing list