[Ossm-members] Ubuntu дискови

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Mar 6 13:59:00 UTC 2007


On Tuesday 06 March 2007 14:51:06 Арангел Ангов wrote:
> На вто, 2007-03-06 во 14:32 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> > Ако треба да се режи ќе се режи нешто друго сигурно не Убунту (други лајв
> > дистрибуции имаат и кодеци со нив - многу важно). Али идејата е повеќе и
> > естетска, Убунту изгледа супер и плус оригиналните дискови оставаат
> > подобар впечаток :)
>
> Ај решете се дали сакате естетски да изгледа убаво или да врши
> работа. :)
>
> Ако треба да биде практично (а ова е најважно од се) изрежете го тоа
> live CD шо доаѓа со сите кодеци и готово. Естетски убаво со стар
> софтвер, без кодеци - тапа некако а?
>
> Ако е поентата да им се даде слободен софтвер поради тоа што слободниот
> софтвер е важен тогаш дајте им Ubuntu (ново), понатаму они нека решат
> дали сакаат да го загадат со неслободен софтвер.
>
> Ако е поентата да им се даде нешто што ќе им го замени Windows-от и
> доаѓа со Nvidia драјвери и неслободни кодеци тогаш дајте им било што,
> нема поента да им давате старо Ubuntu без ништо.
>
> Вака барем јас размислувам.


Ок


More information about the Ossm-members mailing list