[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 6 15:36:04 UTC 2007


> > Неколку забелешки:
> >
> > - Пиратеријата треба во целост да се искорени и да се користи легален
> > производ...
> > Нашиот став е дека пиратеријата треба во целост да се искорени и дека
> > треба да се користат само легални производи.
> >
> > Следната реченица може слободно да се извади пошто нема потреба ни
> > поента да се сложуваме со BSA за нешто а и не ни помага нешто посебно
> > ако стои во текстов.
>
> Зошто? Ние не се сложуваме со BSA за пиратеријата, ние се сложуваме дека не
> треба да постои пиратерија воопшто. Значи поради тоа, препорачуваме
> користење на слободен легален софтвер;

Пак приказнава за „пиратерија“ а... И двајцата спомнувате „ние“, а не знам на 
кого се однесува тоа... Слободен Софтвер Македонија ли? 
Дали воопшто „Слободен Софтвер Македонија“ мора или треба да има став за 
„пиратеријата“??

Второ, видете го прво ова: 
http://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html#Piracy
Употреба на зборот „пиратерија“ е перење мозок и не смее да се прифати.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

           Intel: where Quality is job number 0.9998782345!

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

In theory, there is no difference between theory and practice.
         But, in practice, there is.More information about the Ossm-members mailing list