[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Mar 6 15:50:25 UTC 2007


On Tuesday 06 March 2007 16:36:04 Дамјан Георгиевски wrote:

>
> Пак приказнава за „пиратерија“ а... И двајцата спомнувате „ние“, а не знам
> на кого се однесува тоа... Слободен Софтвер Македонија ли?
> Дали воопшто „Слободен Софтвер Македонија“ мора или треба да има став за
> „пиратеријата“??
>
> Второ, видете го прво ова:
> http://www.gnu.org/philosophy/words-to-avoid.html#Piracy
> Употреба на зборот „пиратерија“ е перење мозок и не смее да се прифати.

Ние, Лугола.
BSA се бори против пиратеријата. Што сакаш, да им напишевме дека пиратеријата 
е перење мозок? Или дека имаат можност да изберат и слободен софтвер? Што е 
поважно засега?


More information about the Ossm-members mailing list