[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Thu Mar 8 14:47:55 UTC 2007


На чет, 2007-03-08 во 15:33 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> On Thursday 08 March 2007 14:17:20 Дамјан Георгиевски wrote:
> 
> > Просфурфајте на интернет ги има критиките за истражувањата на BSA.
> 
> Не можев да најдам ништо конкретно, веројатно барав во друга насока. Може да 
> ме упатиш...врски?

http://www.bsa.org/usa/research/ - Истражувањата
http://www.playitcybersafe.com/research/index.cfm - BSA за деца :)
http://copyfight.corante.com/archives/2005/06/24/lies_damn_lies_and_bsa_statistics.php

http://www.fsfe.org/en/fellows/gerloff/blog/bsa_lies_its_way_through_global_piracy_study
http://www.spiffle.com/rants/pirates
-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list