[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Mar 9 06:51:43 UTC 2007


> Ако треба да се прави анти-пропаганда за BSA не е лошо да се напише до
> медиумите како нивните „истражувања“ кои често ги цитираат во нивниот PR се
> тотално не-методолошки или научно направени, и се очигледен обид на мамење
> на јавноста.

BSA е платена агенција. Прават како што ќе им платат/речат..
Правење анти-пропаганда за BSA е исто како да се прави анти-пропаганда за 
рекламната агенција која ги брка работите за Coca-Cola, наместо за самата 
Coca-Cola inc. (Сепак ова не значи дека напорите треба да се насочат кон 
ругање на Microsoft corp.)

Со секоја минута потрошена на мрчење по блог/мејл за работи кои во суштина 
нема ништо да придонесат во заедницата се трошат man hours кои можеле да се 
искористат за нешто покорисно. На крај се знае кој губи (BSA не сигурно).

Бројот на зборови потрошени во овие конкретни преписки, со уште малку труд 
можеше да се искористи за пишување на асални статии на мк.википедија на теми 
за слободен софтвер и сл. кои ќе беа достапни за растечкиот број сурфери во 
земјава.

-- 
Новица

An eye for an eye
makes the whole world blind.More information about the Ossm-members mailing list