[Ossm-members] wadsl na kubuntu

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Sun Mar 11 17:58:36 UTC 2007


На нед, 2007-03-11 во 17:46 +0100, Aleksandar Josifoski напиша:
> Kaj nekoi moi poznati denes namestija wadsl od on.net canopy. Im
> instalirav kubuntu 6.1 i sudo pppoeconf ne go prepoznava canopy.to?

Треба да ти детектира дека имаш врзано некој уред на мрежната картичка.
Колку мрежни имаш? Дали кабелот од канопито ти е збрцан у правата
мрежна? Ако се ти е поврзано како што треба пробај симни rp-pppoe и
подеси ја врската со pppoe-setup.
-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list