[Ossm-members] SPAM: Викитон

DZvonko Nikolov dzvonko7 at nerdshack.com
Fri Mar 16 23:06:29 UTC 2007


Aleksandar Balalovski напиша:

>Да ве потсетам, вечер е Викитонот на Лугола, 00.00ч. во канцелариите на 
>Лугола. Ни требаат компјутери и кабли (мрежни), кој може нека донеси,
>
>http://wiki.lugola.net/index.php/Виктон
>http://wiki.lugola.net/index.php/Index:Упатства
>
>Предлози, идеи итн. се добредојдени.
>
>Имаше Деан предлог за игри под Линукс, само не знајме дали ќе можеме да го 
>опфатиме тоа сега. Ако го опфатиме ќе биде упатство за Cedega.
>
>Поздрав
>_______________________________________________
>Ossm-members mailing list
>Ossm-members at hedona.on.net.mk
>http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>  
>
Еве еден предлог:

content management system: site at school, joomla или drupal на македонски.
За да може да се инсталираат во школи.
Системи за онлајн учење и тестирање: atutor или сл. на македонски.
За да можат да се користат во школи.
Вака можат да се навлечат млади (ученици) на слободен софтвер.
Плус, може оссм да организира обуки за наставници, хостирање на
cms сајтови и сл. и еве можност за додатен приход. Да не се жали оссм
дека фалат лаптопи, кабли и незнам што уште не. За ова ЗИМ ви стои
на располагање со инфраструктурата и обучувачи. Може да се притисне
министерство за да се официјализира овој слободен софтвер како дел од
наставен процес, во смисла да биде дел од програма, учебници итн итн итн
Еден широк фронт за СС во образование.

Ако имате некоја друга идеја, кажувајте. Стојам на располагање.

Поздрав
Ѕвонко Николов

П.С. Поздрав на сите Викитон-ци и Лугола.
More information about the Ossm-members mailing list