[Ossm-members] Викитон

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Sat Mar 17 14:38:41 UTC 2007


На саб, 2007-03-17 во 00:06 +0100, DZvonko Nikolov напиша:
> Еве еден предлог:
> 
> content management system: site at school, joomla или drupal на македонски.
> За да може да се инсталираат во школи.

Ова веќе го има во сите школи, сите имаат веб сајт што работи на Mambo и
можност да си постават свој било каков друг CMS. Колку што знам повеќето
од нив ги користат овие сајтови - http://www.schools.edu.mk.

Btw, каква врска има ова со викитонот? На викитонот се преведуваат
текстови за на вики а не софтвер.

-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list