[Ossm-members] minus eden mnozhina ili ednina?

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon Mar 19 13:17:30 UTC 2007


Прашав на news па ај и тука.

-1 е множина или еднина?

-1 јаболко
-1 јаболка

Првото ми звучи поприродно.

На германски ми рекоа дека би рекле во множина.

Кај што погледнав (по преводи kde, debian) никој -1 не го зима како
посебен случај.

Тука дефинираат множина како повеќе од 1. Апсолутна вредност не се
спомнува никаде. :)
http://www.google.com/search?q=define:plural

Значи како е? Не само на македонски на на други јазици ако имате идеја?


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list