[Ossm-members] minus eden mnozhina ili ednina?

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Mar 19 17:30:22 UTC 2007


On Monday 19 March 2007 14:17:30 Georgi Stanojevski wrote:
> Прашав на news па ај и тука.
>
> -1 е множина или еднина?
>
> -1 јаболко
> -1 јаболка

Се гледа тоа за кое се однесува тоа -1, значи јаболко (како се викаше 
граматички, прирок?) Од кој род е јаболко? Среден род еднина, тоа јаболко, 
едно јаболко помалку, минус едно јаболко, -1 јаболко.

Така, според мене


More information about the Ossm-members mailing list