[Ossm-members] Лугола/antipirates

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Mar 20 09:44:50 UTC 2007


On 3/20/07, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
> On Tuesday 20 March 2007 00:25:30 Igor Stamatovski wrote:
>
> > Ефтино. Скапо. Фак.
> >
> > Кај добиваш слобода што е бесценета, па уште треба и да се ценкаш за
> > неа и да ја добиеш поефтино?!?!?! Бре мајката.
> >
> > Total cost of ownership мислам дека треба да биде мерка, ама тука
> > влегуваат платените студии од Мајкрософт па FUD итн.
> >
> > Јас најмалку се сложувам слободниот софтвер да се промовира како
> > ефтино решение.
> >
> > Поисплатливо, да. Ама ефтино во никој случај не е.
> >
> > Тој што сака да помине поевтино за слободата и моќта која ја добива
> > (од слободниот софтвер) и мисли дека е скап, нека си одбере
> > proprietary решенија.
>

Дека сум наку*чен, сум. Али не на тебе. :)
Мојот предлог, поисплатливо решение, наместо поефтино.

-- 
Igor Stamatovski


More information about the Ossm-members mailing list