[Ossm-members] Лугола/antipirates

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Mar 19 23:29:23 UTC 2007


On Tuesday 20 March 2007 00:25:30 Igor Stamatovski wrote:

> Ефтино. Скапо. Фак.
>
> Кај добиваш слобода што е бесценета, па уште треба и да се ценкаш за
> неа и да ја добиеш поефтино?!?!?! Бре мајката.
>
> Total cost of ownership мислам дека треба да биде мерка, ама тука
> влегуваат платените студии од Мајкрософт па FUD итн.
>
> Јас најмалку се сложувам слободниот софтвер да се промовира како
> ефтино решение.
>
> Поисплатливо, да. Ама ефтино во никој случај не е.
>
> Тој што сака да помине поевтино за слободата и моќта која ја добива
> (од слободниот софтвер) и мисли дека е скап, нека си одбере
> proprietary решенија.

Што си се на*урчил бре, ова не е онлајн сеуште, кој е твојот предлог? Дали 
треба да има ваква кампања? Што треба да му кажеме на корисниците на 
компјутери во Македонија?

бог да чува...


More information about the Ossm-members mailing list