[Ossm-members] лого

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Mar 22 15:26:32 UTC 2007


strumjan at mol.net.mk напиша: 

> А му текна ли на некој да го побара на ОИ логото и евентуално дозвола,  
> оти нели ние се залагаме за некрадење?!
> Или лого не е интелектуална сопственост?

Бидејќи ЗОИ '84 логото е правено во СФРЈ, тешко дека ќе можат да се најдат 
информации за тоа чија сопственост е тоа и како било регулирано тогаш. Ако 
најдеш, сподели ги со нас.

Инаку не постои такво нешто како интелектуална сопственост.

-- 
Новица

"All that is necessary for the triumph of evil
is that good men do nothing." - Edmund BurkeMore information about the Ossm-members mailing list