[Ossm-members] Sunbird на македонски

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 28 14:28:08 UTC 2007


> Ги поправив сите грешки што успеав да ги најдам, додадов кирилични
> access keys таму каде што немаше. Речиси сите преводи за инсталерот ги
> превземав од firefox-mk локалето. Фалеше опис на Sunbird во
> custom.properties и самиот напишав нешто, ама можеби треба да биде некој
> официјален опис од Mozilla... Сепак преводот е комплетен.
>
> Направив patch користејќи
> cvs diff -u8p . > calendar0.5-mk-p1.patch

хмм, ушпотребувај само -u ... тоа 8 и p опциите ми се чинат непотребни .. а и 
patch-ов не можам да го apply-увам.

> во calendar папката. Се надевам во ред е бидејќи ова е првиот patch што
> сум го направил. :) Еве го линкот:
> http://www.lehigh.edu/~ivs209/sunbird-mk/calendar0.5-mk-p1.patch
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Real men don't use backups, they post their stuff on a public ftp server and 
let the rest of the world make copies.
   -- Linus TorvaldsMore information about the Ossm-members mailing list