[Ossm-members] Предавање од Richard Stallman

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 28 15:08:54 UTC 2007


> Иначе, дискусијата за какви фирми треба да се работи траеше малце
> подолго (за жал ја нема во аудиото), и сигурен сум дека мислеше
> избегнување на сите фирми што произведуваат неслободен софтвер. 

Па повќето фирми во светот, а и во македонија не прозизведуваат софтвер туку 
само го користат.

> И 
> потполно се согласувам со тебе тоа претежно зависи од тоа каде овие
> студенти жиеват, бидејќи нема секаде предуслови да се работи искличиво
> на слободен софтвер. Но верувам дека ако се прават напори, тие
> предуслови ќе можат да се созададат со тек на време.
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Give me the knowledge to change the code I do not accept, the wisdom not to
accept the code I cannot change, and the freedom to choose my preference.More information about the Ossm-members mailing list