[Ossm-members] Предавање од Richard Stallman

Ivan Stoev i_stoev at mt.net.mk
Wed Mar 28 15:12:31 UTC 2007


Дамјан Георгиевски wrote:
>> Иначе, дискусијата за какви фирми треба да се работи траеше малце
>> подолго (за жал ја нема во аудиото), и сигурен сум дека мислеше
>> избегнување на сите фирми што произведуваат неслободен софтвер. 
> 
> Па повќето фирми во светот, а и во македонија не прозизведуваат софтвер туку 
> само го користат.
> 
Па мислам се однесваше повеќе дали работиш како програмер во фирма што 
произведува неслободен софтвер.

ИванMore information about the Ossm-members mailing list