[Ossm-members] Vista презентација во Македонија

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Fri Mar 30 18:23:09 UTC 2007


> > Не треба да кажуваме што не е во ред кај Виста него што е во ред кај
> > Линуксот.

Да, да нема апсолутна потреба да се оди на варијантата „против Виста",
од едноставна причина што тоа е лузерски пристап. Според мене,
скокањето не е начин да се придобие јавното мислење и на јавноста да
`и се покаже вистинската страна. (ако воопшто постои барем некакво
непримитивно ниво на свест таму надвор) Бидејќи и Apple влезе во игра
кај нас, може да се направи флаер што ќе ги обедини својствата на 3
водечки платформи ќе направи културна споредба на карактеристиките на
истите и јасно, без многу плукање ќе се покаже кои се придобивките од
слободниот софтвер. И фала богу дека убаво би било да има некој
инспиративен слоган или можеби поубаво да има неколку пораки.

На пример: Со 2GB RAM во Ubuntu можеш да направиш незамисливо повеќе.

или

За Линукс не ти треба антивирус, зашто Линукс нема непријатели, а ако
го користите ќе ги немате ни вие.


More information about the Ossm-members mailing list