[Ossm-members] Vista презентација во Македонија

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sat Mar 31 11:01:02 UTC 2007


> Стојанче сам сфати дека згреши <http://stojance.lugola.net/?p=8>, а
> изреагирав така за да има ефект (ако не изреагирав така сигурно сега
> флаерите би биле на плоштад ... ) 

Стојанче НЕ ПОГРЕШИ! 
На негови години, а и на твои точно тоа е што треба да го прави. Да фрли камен 
во џам од школо, да напише „Македонски е курва“ со спреј на ѕид, да направи и 
дели фалери Vista sucks на плоштад итн.

Више преку кур од политичка коректност и само-цензура.

Неслободниот софтвер (како Windows) е лош. Лош за технологијата, лош за 
економијата, лош за општеството. Неслободниот софтвер постои за да те 
контролира тебе, мене и сите други.
Да беше денес целиот софтвер слободен и да сакаа да воведат неслободен софтвер 
сега ќе им се смеевме у фаца ... непријатна околност на историјата е дека се 
десил неслободен софтвер.

Ако не можеш тоа да го кажеш ... не знам... задржи си ја само-цензурата за 
себе.

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
кој рече -- 
  со ваква младина немаме потреба да се грижиме за иднината,
  сјебана ќе биде билокакоMore information about the Ossm-members mailing list