[Ossm-members] во врска со бројот...

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu May 3 21:11:32 UTC 2007


On 5/3/07, Bozidar Proevski <bobibobi at freemail.com.mk> wrote:
> Јас сум заинтересиран. Уштге повеќе ако е во некоја трансформација, не мора
> баш во хексадецимална форма...

Да тоа би било интересно...
Ама каква трансформација? Да го претставиме бројот бинарно, октално
хексадецимално или пак да смислиме некоја бош база за да го
претставиме бројот? На пример 7 :)

BTW: И јас го сакам бројот на маичка

ПОЗДРАВ, Чомбе
П.С. А легално ли е јавно да се прикажува? :D


More information about the Ossm-members mailing list