[Ossm-members] во врска со бројот...

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri May 4 13:37:02 UTC 2007


> >> П.С. А легално ли е јавно да се прикажува? :D
> >
> > „Паралегално - бараат премногу пари за да биде легално“
>
> Абе легално е.
>
> Во америка тој DMCA законот ги прави нелегални и работите со кои можеш
> да направиш повреда на копирајт не само повредата.
>
> Тоа е идиотско и кај нас нема такво нешто.

Нема сеуште, ама најверојатно е дека тие најавите за нов закон за авторски 
права ќе бидат во насока на имплементирање на EUCD кој е и полош од DMCA.

Али дури и со DMCA/EUCD прашање е дали клучот е нелегален.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list