[Ossm-members] cron проблем

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sun May 6 12:25:12 UTC 2007


On Sunday 06 May 2007 14:12:20 Vladimir Stefanov wrote:
> Georgi Stanojevski напиша:
> > Незнам дали праи Мандрива некои заебанции и ги парсира cron директивите
> >  во /etc/cron.d/ но после 6-те ѕвездички треба да оди одма командата не
> > кој корисник.
> >
> > Пробај стаи го директно.
> >
> > # crontab -e
> > */5 * * * * /usr/sbin/vnstat.cron

Ова е за кориснички cron-задачи.

> Јок, не е до тоа. Некој од форумот на Мандрива ми сугерира да направам
> датотека /etc/cron.allow ама не рече шо треба да се стави во неа. Демек
> тоа било најново нешто во cron. Ама во man cron ништо не пишува за таква
> датотека.

Владо, пробај вака:

root$ echo ALL > /etc/cron.deny
root$ echo username > /etc/cron.allow
username$ crontab -e


Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list