[Ossm-members] cron проблем

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Sun May 6 12:12:20 UTC 2007


Georgi Stanojevski напиша:
> 
> Незнам дали праи Мандрива некои заебанции и ги парсира cron директивите
>  во /etc/cron.d/ но после 6-те ѕвездички треба да оди одма командата не
> кој корисник.
> 
> Пробај стаи го директно.
> 
> # crontab -e
> */5 * * * * /usr/sbin/vnstat.cron
> 

Јок, не е до тоа. Некој од форумот на Мандрива ми сугерира да направам
датотека /etc/cron.allow ама не рече шо треба да се стави во неа. Демек
тоа било најново нешто во cron. Ама во man cron ништо не пишува за таква
датотека.More information about the Ossm-members mailing list