[Ossm-members] гастарбајтери и ширење на тимот

Новица Наков novica at bagra.org
Tue May 15 17:18:02 UTC 2007


Некој може знае, некој може не знае, но Уфо и Стојмир одат на работа во 
туѓина. Тоа значи дека главниот тим на Слободен софтвер Македонија се 
намалува. Значи други луѓе треба да се приклучат за да продолжиме да работиме 
како до сега (а можеби и подобро).

Според статутот на организацијата за ова треба да се распише конкурс и има 
процедура: 
http://new.slobodensoftver.org.mk/Statut_na_Sloboden_softver_Makedonija

Јас мислам дека би било ок екипата да се прошири, но немам намера да 
отпочнувам процедура ако нема заинтересирани. 

Па сфатете го ова како повик некаков. Ако има некој за, нека се јави на листа 
или кај мене на мејл ако му е срам на листа.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list